Aanmeldformulier Deelnemers

Wat leuk dat je jezelf wil aanmelden! Meer is altijd beter toch?!

Lees onderstaande even goed en helemaal tot het eind door voor je jezelf aanmeld zodat zowel jij en wij weten waar we aan toe zijn en we niemand teleurstellen. Heb je daarna nog vragen? Neem dan even contact op (zie de pagina contact). Het aanmeldformulier is onder deze tekst te vinden.

Begeleiding/vrijwilliger vanuit Leef Jongeren
Als je als deelnemer mee wil met begeleiding van onze vrijwilligers hebben we een stuk zelfstandigheid en voorbereiding van jou nodig.

Als stichting draaien we op ongeschoolde vrijwilligers. Dit zijn allemaal mensen die met veel enthousiasme mee gaan naar evenementen, maar in bijna alle gevallen hebben ze geen ervaring in de zorg. Het is dus belangrijk dat je in staat bent de verschillende vrijwilligers (verbaal) goed aan te sturen in wat je van ze nodig hebt. Onze vrijwilligers kunnen dus zeker helpen met de basis ADL- taken zoals bijvoorbeeld eten opscheppen, snijden van een stuk vlees, je rolstoel duwen, je naar het toilet brengen, een lastig knoopje open- of dichtmaken, een jas of vest aan doen, een hand reiken voor stabiliteit/overstappen of dingen voor je oprapen/open maken. Gebruik je hiervoor hulpmiddelen, te denken aan bijvoorbeeld een drinkbeker, speciaal bestek, een brace, rolstoel of iets in die groep? Zorg daar dan zelf voor, wij kunnen dit soort zaken niet voor je regelen.

Maar de complexere ADL-taken waarvoor een bepaalde mate van scholing en/of intimiteit nodig is kunnen wij niet uitvoeren.
Zo kunnen wij onder andere geen zorg dragen voor:
– het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen;
– til/verplaatswerk bij bijvoorbeeld transfers: een handtoereiking kan, (passief) tillen niet;
– mensen eten geven die risico hebben op verslikgevaar;
– je met de toiletgang zelf helpen (dus geen afvegen, kleren uittrekken etc.)

Eigen begeleider/vrijwilliger:
Heb jij meer (geschoolde)zorg nodig dan onze vrijwilligers kunnen bieden? Dan ben je nog steeds welkom. We vragen je dan alleen om jouw eigen vrijwilliger te regelen die met je mee gaat. We gaan er dan wel vanuit dat deze vrijwilliger gedurende het event voor jou kan zorgen en duidelijk met ons als organisatie kan communiceren. Jouw vrijwilliger gaat dan gewoon mee onder de voorwaarden die al onze andere vrijwilligers krijgen, maar wordt specifiek aan jou gekoppeld. En uiteraard kunnen we even invallen als jouw vrijwilliger naar de w.c. moet ;-)

Zorg er dan wel voor dat jouw vrijwilliger zich ook even officieel aanmeld via het aanmeldformulier – vrijwilligers!

Alles gelezen? Meld je dan snel aan!

  Zit je in een rolstoel?

  Ook Leef Jongeren houdt zich aan de regels rondom de AVG.

  Het is voor ons belangrijk dat jij als deelnemer weet wat dit inhoudt. Daarom nu een klein formeel stukje zodat je weet wat er met je gegevens gebeurt. Allereerst het privacybeleid:

  En als tweede de AVG:

  Iedere instantie die persoonsgegevens verzamelt en verwerkt, moet voldoen aan regels en voorschriften om de privacy te beschermen en te garanderen.
  Om te voldoen aan de nieuwe regels van de AVG, is het noodzakelijk dat je stichting Leef Jongeren toestemming geeft om jouw gegevens te blijven gebruiken voor de hieronder beschreven doeleinden. Als deelnemer van de stichting Leef Jongeren heb je recht op inzage, wijzigen en verwijderen van jouw gegevens, mits dit geen nadelige invloed heeft op het voldoen van stichting Leef Jongeren aan haar wettelijke verplichtingen.
  We hebben als bestuur toestemming nodig om gegevens van jou te mogen gebruiken welke in twee delen uiteenvalt. Je dient voor ieder deel wel of geen toestemming te geven. De door jou gegeven toestemming kan op ieder moment weer door jou worden ingetrokken door dit schriftelijk aan het bestuur kenbaar te maken.

  DEEL 1
  Om deel te kunnen nemen aan evenementen (wettelijke grondslag) van stichting Leef Jongeren hebben we toestemming nodig om de volgende gegevens te gebruiken en op te slaan voor de volgende doeleinden:
  NAW gegevens, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres, rolstoelgebruik kunnen gebruikt worden voor:
  ○ Het beoordelen of je deel kunt nemen aan een evenementen/ uitstapjes.
  ○ Het versturen van nieuwsbrieven.
  ○ Het versturen van uitnodigingen voor geplande evenementen/ uitstapjes.
  ○ Het informeren over de stichting Leef jongeren.
  ○ Om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen.

  DEEL 2
  Om gebruik te mogen maken van foto’s en filmopnames hebben we toestemming nodig om de volgende gegevens te gebruiken en op te slaan voor de volgende doeleinden:
  Foto’s en filmopnames kunnen gebruikt worden voor;
  ○ Openbare website stichting Leef Jongeren.
  ○ Social media activiteiten van stichting Leef Jongeren.
  ○ Brochures/ folders.
  ○ Artikelen in regionale en landelijke bladen.
  ○ Uitzendingen via regionale en landelijke media.

  Check of je geen robot bent, neem deze code over: captcha