GEWOON LEKKER JEZELF ZIJN!

Jij bent jij, om wie je bent, wat je doet en waar je zin in hebt. En dat zou je op alle mogelijke manieren moeten kunnen uitstralen. Daarbij hoort ook het ondernemen van leuke activiteiten met gelijkgestemden en/of vrienden. Geen beperkingen maar mogelijkheden zoeken is waar we bij Leef Jongeren goed in zijn. We nemen jou ook graag mee!
Uit ervaring snappen we maar al te goed hoe lastig het kan zijn om gewone activiteiten te ondernemen, laat staan om op een uitstapje te gaan. En dan hebben we nog niet gesproken over de (hoge) kosten die dat vaak met zich mee brengt. Iedereen verdient het toch om leuke dingen in zijn of haar leven te doen?

Onze doelstelling is om leuke activiteiten gratis toegankelijk te maken voor onze doelgroep (jongeren tussen de 18 en 45 jaar met een fysieke beperking). Daarnaast zorgen we niet alleen voor toegang en organisatie, maar ook voor een vrijwilliger. Een vrijwilliger die gedurende de activiteit met je mee gaat en je helpt waar nodig, zo kun je zorgeloos genieten. En geloof ons maar, onze vrijwilligers zijn ook nog eens keí-gezellig!

Als deelnemer ontvang je een aantal keer per jaar een uitnodiging per e-mail voor een gratis activiteit. Deze activiteiten verschillen van ergens een drankje doen tot een volledige dag uit met lekker eten. Als een bepaalde activiteit je leuk lijkt, kun je reageren op die e-mail om je aan te melden. Soms is een uitje erg gewild, als er meer deelnemers zich aanmelden dan dat er plaats is, wordt er geloot voor deelname.

Zie je dit zitten? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier (deelnemers). 
Heb je nog vragen? Kijk dan vooral rond op de site of neem eens een kijkje bij de FAQ: veel gestelde vragen.

Of laat je hieronder overtuigen door de ervaringen van onze deelnemers.

Deelnemers over Leef Jongeren

Hartelijk. Professioneel. Enthousiast. Actief. Dat is voor mij de Stichting Leef Jongeren.

Voor mij is het fantastisch dat ik mijn kleine sociale netwerk kan uitbreiden.

En dan zijn het ook nog eens leuke uitjes waarbij rekening wordt gehouden met mijn beperkingen. Kortom: Super!

Anoniem, Kortom: Super!

Hoi, ik ben Monique en ik ben 36 jaar. Ik heb NAH (niet aangeboren hersenletsel) dat is veroorzaakt door een ziekte op 4-jarige leeftijd. Ik ben werkzaam als gastvrouw op een basisschool en dat doe ik met veel plezier. Ik ben sinds het begin deelnemer van de Stichting Leef Jongeren. We hebben met zijn allen al veel leuke uitjes gehad. Dit is vaak op eigen gelegenheid niet mogelijk. Het is altijd heel erg gezellig samen met de deelnemers en de vrijwilligers. Ik kijk ernaar uit om straks na de Corona er weer gezellig met de Stichting Leef Jongeren op uit te gaan.

Monique, Het is altijd heel erg gezellig

Hallo dames en heren,

Vanaf het begin zit ik bij Stichting Leef, dat is sinds juni 2019. Ik heb het er heel goed naar mijn zin. Het is een gezellige groep en de activiteiten variëren van een stadswandeling, tot echt Italiaans eten, van barbecuen tot een dag naar Heusden met een groot schip. Van Bossche bollen maken tot worstenbroodjes maken, enz. Elke keer weer wat leuks!

Hopelijk tot snel bij Stichting Leef

Annemarie, Elke keer weer wat leuks!

Of ik een stukje wilde schrijven over hoe ik de uitstapjes met Leef Jongeren vind. Niet zo lastig hoor! Leuk is de kortste omschrijving die ik geven kan. Lange versie: ik ben blij dat ik Stichting Leef Jongeren heb ontdekt. Ik ben een jonge vrouw (32) met een partner, vrienden en best een leuk leven. Maar uitstapjes deed ik niet zo vaak meer. Ik heb hEDS (korte versie, mijn collageen en daardoor mijn gewrichten doen niet wat ze moeten doen) en daardoor moet ik rondkomen van een WIA, zit ik in een rolstoel, heb ik een hulphond (zie foto) en zijn op slechte dagen simpele taken als het openen van een flesje of snijden van een boterham lastige taken. Een dagje uit kan dan ook erg veel energie kosten en er van uitgaande dat ik dat met mijn vrienden of partner doe, ook veel energie vragen van hen. Ze gaan mee een dagje uit, maar moeten ondertussen voor mij zorgen. En heel eerlijk? Dat voelt soms best bezwaard.
Bij Leef kan ik gewoon dagjes uit, even mezelf zijn en genieten én tegelijkertijd mijn omgeving even ontzorgen. Ik kan mezelf zijn, lol trappen, plezier hebben en me geen seconde zorgen te hoeven maken of ik dat flesje drinken wel open krijg als ik straks dorst krijg. Het kost energie, maar laad ondertussen de batterij ook enorm op wat voor mijn familie en vrienden weer merkbare positieve veranderingen oplevert. En het voordeel? Ik voel me even niet gehandicapt, aangestaard of bezwaard, maar gewoon mezelf. Loes die een dagje uit is met vrienden!

Loes, Gewoon een hoop plezier

Het was even spannend voor me om me aan te melden bij Leef Jongeren, gelukkig heeft een vriendin en mede deelnemer me over gehaald om het toch echt te gaan doen. Ik zit nog niet zo lang in een rolstoel en leven met een beperking is nog nieuw en onwennig voor me. Maar daardoor ook best lastig soms, een uitje of activiteit is een hele nieuwe onderneming als je ‘ineens’ in een rolstoel zit. Leef Jongeren helpt me hierbij echt vooruit. Samen met de deelnemers en vrijwilligers van Leef Jongeren een activiteit ondernemen haalt bij mij de spanning er echt vanaf. Ik kan weer gaan ontspannen en genieten. Daarnaast houd ik er nu nieuwe vriendschappen aan over, en dat had ik helemaal niet verwacht.
Ik ben blij dat ik me heb laten overhalen!

Janina, Ik ben blij dat ik me heb laten overhalen!

Draag bij aan ons doel

Help jij ons mee om leuke dagjes uit te verzorgen? Klik op de knop om te zien hoe je bij kan dragen!

DONEREN